Ervaringen

Mijn proces begon alweer een tijd geleden. Ik deed altijd zo mijn best om alles goed te doen, slaagde daar niet in, en vroeg me tijdens het Tripje naar de Vrijheid af: "Wanneer mag het nu eens om mij gaan?"

Het is een proces van hobbels en dalen, en opeens met mooie inzichten. Inzicht in de valse overtuigingen – zoals de hoge lat, de zelfkritiek - waarmee ik leefde, de waarheid ontdekken, het vertrouwen in mijzelf laten groeien. Regelmatig voelde ik mij ellendig, 'ik leer het nooit, ik kan het niet'. Soms was er een mooi, stil moment van ontroering en begrip voor mezelf.

Deze tocht loop ik zelf, maar Stef helpt mij daarbij, met zijn onvoorwaardelijke steun, hij houdt mij een spiegel voor. Weerstand, verzet, boosheid heb ik vaak ervaren. Stef zet er een lichtje voor mij op en ik zie mijn eigen blinde vlek, dat wat ik niet wil zien, voelen. Ik krijg begrip voor mijn weerstand.

Ben ik klaar met mijn proces? Nee, het zal nooit klaar zijn, maar ik weet nu wie ik ben, wat ik nodig heb en dat ik er mag zijn voor mezelf. Mijn vertrouwen in mijzelf groeit en ik voel me lichter en vrijer dan ooit. - M

Mijn authenticiteitsproces ben ik een paar jaar geleden begonnen, met een verlangen, een gevoel dat het nu eindelijk tijd voor mijzelf moest zijn. Toen dacht ik nog dat ik mijzelf moest verbeteren, veranderen, en ik had nog geen idee van de tocht die zou volgen. Al schuifelend, in kleine stapjes, met vallen en opstaan, en tranen, kwam ik bij mijn hart uit. Ik vond de veiligheid eindelijk bij mijzelf. Door aandacht te hebben voor mijzelf, wat mij raakt, wat ik voel, wat ik beleef, en daarbij stil te staan en vooral ook begrip voor mezelf te hebben. Het schrijven in mijn dagboek helpt mij daarbij, steunt mij mijn gevoel, mijzelf concreet te maken, te ervaren, en niet in gedachten te vluchten, maar bij mijn hart te blijven. - MM

Toen ik thuis kwam van de sessie, wou ik even schrijven. Waar hebben Stef en ik het over gehad, waar sta ik nu en wat wil ik vasthouden?

Hoe voelde de sessie van vandaag?
Nou, iedere sessie voelt als een verlichting. Ik kom altijd dichterbij mezelf. De ene keer meer de andere, maar ik ga altijd met een opgelucht gevoel naar huis.

Mijn patroon heeft flink aan me getrokken, maar ik heb dapper geknokt tegen de knagende twijfel en zelfkritiek. Zo voelde het de afgelopen weken, en zo heb ik het ook in mijn dagboek geschreven.

De sessie heeft me een stukje bevestiging gegeven. Het voelde of ik deze keer mezelf echt een stuk zelfcoaching heb gegeven, en dat dat goed gelukt is, kreeg ik bevestigd. Jippie, ik kan het!

Het voelt zo fijn, die zelfcoaching. Daar wil ik verder mee gaan. Het schrijven ontdekken als iets fijns, dat ik voor mezelf doe. Dat het van mijn to-do-lijstje af gaat, en dat ik het doe omdat ik het wil. - MK

Lieve Stef, Bedankt voor je begeleiding in een periode van mijn Leven. Je hebt me bewust gemaakt van mijn patronen, Als jassen om mijn Ziel 1 voor 1 aan de kapstok gehangen. Voor mij om me weer veilig te voelen op aarde, Om vanuit mijn hart te leven.. Mijn relaties om mij heen zijn veranderd en er is rust in mij, Om mijn pad vrij te bewandelen en verwonderd te zijn. Fijnste is dat ik hou van dat kleine meisje, Ze mag er helemaal zijn. - PG

JS over de relatietherapie/ authenticiteitscoaching die zij en haar man deden: Ons drukke seizoen is alweer begonnen. Maar het is een wereld van verschil met vorig jaar. Nu is er nog geen sprake van oververmoeidheid, maar met mijn billen bij elkaar moet ik zeggen dat er in ieder geval nu nog zoveel anders is. 

Er is nu zoveel rust en harmonie en vanzelfsprekendheid tussen ons, in plaats van de spanning, onveiligheid en strijd die er was in dit soort periodes. Het is iets waar ik al heel lang naar verlangde. En daar ben ik ontzettend dankbaar voor. En we hebben eigenlijk maar kort therapie gehad (één traject van minder dan 10 uur sessies, red.).
Door mijn eigen inzichten bij jou is mij ook duidelijk geworden dat ik J (haar partner, red.) heel vaak verwarde met de veroorzaker van mijn patroon, wat natuurlijk helemaal niet zo is. En in mijn praktijk kan ik dat inzicht ook heel goed toepassen.

Voor nu gaat het ons heel erg goed. Ik ben je ontzettend dankbaar! J en ik hebben afgesproken dat zodra een van ons zich niet meer okay voelt, diegene bij je terug zal komen. We komen dan apart. Dank je wel voor je interesse. En hopelijk hoor je niets meer van ons (smile), niet onaardig bedoeld hoor. - JS

Jij helpt mij zo goed! Je doet het op een manier die echt helemáál bij mij past! Anderen probeerden mij te helpen door middel van een vaste methode. Dat paste niet bij mij en dus kwam ik bij hen niet verder.

Ik was hier zelf dus al een aantal jaren mee bezig, maar het afgelopen jaar met coaching heeft het proces veel helderder gemaakt. Door de coaching voel ik me gesteund en gesterkt in mijn eigen ontwikkeling.

Wat begon met een 'Tripje naar de Vrijheid', is een volwaardige reis geworden. Ik voelde me opgesloten in mijn eigen leven zoals het was. Door de coaching heb ik geleerd mijn 'valkuilen' te zien en mijn patronen te doorbreken. Dat geeft mij nu al een gevoel van vrijheid, onafhankelijkheid en kracht. Ik ben niet meer bang. Ik kan altijd terugvallen op mezelf; de beste ankerplaats die er is! 

Het is alsof ik mentaal 'leniger' geworden ben. Mijn gevoel van geluk wordt nu veel minder bepaald door externe dingen. Ik heb meer veerkracht gekregen, voel me rustiger en durf veel meer mezelf te zijn. Mooi dat ik nu al zo terug kan kijken naar het pad dat ik, met jouw hulp, heb afgelegd. - HP

Door mijn sterke wil en inzicht dat ik iets wilde veranderen aan mijn leven, belandde ik bij Stef. Ik had al wel wat gesprekken met psychologen gehad maar merkte dat ik er weinig baat bij had, het bleven gesprekken waarbij ik lekker in mijn hoofd kon zijn.

Jij was diegene die leerde om uit mijn hoofd te komen. Jij leerde mij wat bestaansrecht was, je leerde me te spreken met mijn hart, je leerde mij te verhelderen, vragen te stellen, verantwoordelijkheid te nemen, te ontmoeten, te confronteren en uit mijn slachtofferrol te komen. Je leerde mij over universele liefde en dat aandacht liefde in de praktijk brengen is. Je leerde mij communiceren met mijzelf, door te schrijven in twee delen: verdiepend, terug naar de wortel en onderhoudend, dat door het schrijven de ervaringen die mij raken tot rust komen op papier. Je leerde mij dat patronen mijn hart tegenspreken, dat het hart klopt, hier in figuurlijke zin.

Je sessies zijn rijke en waardevolle leer -lees: voel- momenten en terwijl ik dit schrijf ontroert het mij enorm en wellen tranen op, want, hoe verdrietig het is dat ik mijn gevoel ooit een keer hebt weggestopt om te overleven en ik van huis uit echte aandacht hebt gemist. Dit komt diep uit mijn hart en ik voel het verdriet. Tevens voel ik opluchting en vreugde dat mijn hoofd eindelijk eens niet de overhand neemt. Het is goed zo. - RB

Ik kwam op een punt in mijn leven dat het in mijn relatie niet meer goed ging, dat ik ook in het werk geen plezier had en alle energie op was. Ik had sterk het gevoel dat ik steeds maar weer hetzelfde zinloze rondje aan het te draaien was en steeds verder van mezelf vandaan raakte.

Via een vriendin kwam ik bij Stef terecht. Stef liet me stilstaan, naar mezelf kijken en naar mijn hart luisteren. En wat ik ook tegenkom bij mezelf, het kan confronterend zijn, ik kan soms lachen om mezelf en er moet ook verdriet verwerkt worden, maar het maakt niet uit. Ik geniet van deze reis en ben dankbaar, omdat ik weer thuiskom bij mezelf.

Ik zou het niet alleen kunnen. Dank je Stef. - CvG

©2020 Global Soul, Stef van Beek. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin